Stress & Nervositet

Både tack vare min egen erfarenhet av utmattningssyndrom, men även det jag har lärt mig av andras genom min långa erfarenhet av personalansvar, så vet jag vilken enorm styrka och potential som finns inom var och en av oss.
 
Många människor har en förmåga att tänka väldigt negativt vilket gör att de har en minskad tro på sig själva och på sin egen förmåga. Därför är det viktigt att bli mer medveten om hur mycket dina tankar och känslor både styr dig samt påverkar dina prestationer.
 
Genom mental träning blir du bättre på att ta kontroll över dina egna tankar för att må och prestera än bättre.
Vägen tillbaka startar med att sänka vår egen grundspänning som oftast ligger väldigt högt om man levt med stress under en längre tid där minsta lilla påslag kan få vår stressbarometer att slå i taket.
 
Jag erbjuder två olika upplägg :
i det första  träffas du och jag varanna vecka.
Ibland är det skönt att få känna att du är en del i ett sammanhang.
 Man kan väldigt lätt känna sig oerhört ensam i den här situationen. Även om vi tvingades dra i nödbromsen så fortsätter världen runtomkring i samma höga tempo.
Tillsammans pratar och resonerar vi kring hur veckans avslappningsövning har fungerat, hur känslan har varit, hur du ser på kommande vecka och vad vi har att se framemot.
Många har nog hört att naturen har en läkande effekt och så även att röra på sig. Så med inspiration ifrån alla de förskolor som i stort sätt har hela sin verksamhet utomhus är min tanke att även vi skall vistas ute. Vi kommer att hålla till i Botaniska trädgården.
Vinsten för dig blir att du har kommit upp, du har kommit ut en stund, tagit en promenad, fått en pratstund sedan kan du gå hem och vila dig resten av dagen och även morgondagen om det behovet finns.
Distanskurs:
Det andra alternativet är att göra samma program men då på distans som en internetkurs. Kanske bor du en bit ifrån Göteborg, kanske kan bara tanken av att tvingas passa en tid skapa en känsla av övermäktig stress/ oro.
Eller så blir du matt av bara tanken på att träffa andra människor. Kanske mår du bäst av att bara få vara för dig själv.
Du kommer varje vecka få meditationer hemskickade. De första veckorna kommer vi helt att fokusera på muskulär avslappning, då den ligger till grunden för all fortsatt mental träning. Sedan kommer du få redogöra för två tillfällen i veckan där du har varit utomhus och rört på dig. Efterhand kommer du få andra veckoövningar. Det kan handla om att registrera när du har en hög resp låg spänningsnivå eller om du har lagt märke till något nytt i omgivning.Här är inte prestationen i fokus utan fokus ligger i att göra något annorlunda mot vad vi gjorde veckan innan. En liten förändring som leder till det stora.
Men som sagt en sak i taget - För var sak har sin tid och inget blir bra av att skyndas fram.
 
Vad du än bestämmer dig för kan jag säga att båda vägarna är precis lika bra. Det viktiga är att du funderar på vad som är bäst lämpat för dig och vad du behöver på din resa tillbaka.
 
Alla kan utvecklas och som om det inte vore nog kan man bli immun mot stress!
Men det krävs att du lyssnar på dig själv och att du tror på dig själv.
Det är ett tufft jobb men du kommer att lyckas och du kommer må ännu bättre än innan!
Välkommen!  // Anna

HAR DU FRISKVÅRDSBIDRAG?
Mental Träning är en av de friskvårdsförmåner som din arbetsgivare kan erbjuda dig skattefritt!
Se skatteverkets lista med exempel på skattefria förmåner. 

        Priser Mental Träning: 
1st tillfälle 850kr/ gång 
5st tillfällen 800kr/ gång
10st tillfällen 750kr/ gång

Jag vill att det skall kännas bra för oss båda därför kan tiden variera mellan 1-1,5 tim.

Jag arbetar utifrån dina behov och önskemål med ett grund upplägg för den Mentala Träningen där vi träffas under 4-5  månader ca 10 träffar.    
I priset ingår allt material för den Mentala Träningen.
         
              Pris Distanskurs:
       
350kr/ veckan, inkl. moms.
Kursen pågår under 10 veckor.

Jag skickar ut material och övningar för 5v i taget. 
Vi bestämmer en dag i veckan då du mailar över hur veckan har varit och hur det har gått för dig.  
I priset ingår allt material för den Mentala Träningen. 

Viktigt!
Du som har en psykiatrisk diagnos bör kontakta någon som innehar legitimation från Socialstyrelsen för hjälp. Därefter kan du jobba med och ta nytta av mental träning.